Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstrafik på sjukhusområde utreds

Det kommer att bli busstrafik genom sjukhusområdet på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Trots allt. Foto: Akademiska sjukhuset.

Det kommer att bli busstrafik genom sjukhusområdet på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Trots allt. Foto: Akademiska sjukhuset.

Det blir inget stopp för busstrafik på sjukhusområdet vid ett av landets största sjukhus, Akademiska sjukhuset i Uppsala. Politikerna har sagt nej till ett förslag som innebar att bussarna skulle få köra utanför själva sjukhusområdet, vilket skulle ge många resenärer långa gångavstånd. Nu ska UL, Upplands Lokaltrafik, istället utreda hur man kan dra busstrafiken genom sjukhusområdet.

Sjukhuset står dessutom inför en stor utbyggnad men i förslaget till hur området ska utvecklas ville man inte ha någon busstrafik inne på sjukhusområdet med hänvisning till att busstrafiken skulle kunna orsaka vibrationer i marken som kan påverka känslig medicinsk utrustning.

På onsdagen beslutade kollektivtrafiknämnden i Uppsala att UL ska utreda var busslinjer inom sjukhusområdet kan köras.

Idag finns det tät kollektivtrafik utanför själva sjukhusområdet. Men gångavstånden från hållplatserna till de olika entréerna på sjukhuset är ofta ganska långa, för den som är sjuk eller har nedsatt rörelseförmåga inte sällan för långt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)