Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo dominerade stort i maj

Mer än varannan nyregistrerad tung buss under maj var en Volvo. Foto: Volvo Bussar.

Mer än varannan nyregistrerad tung buss under maj var en Volvo. Foto: Volvo Bussar.

Mer än varannan nyregistrerad buss under maj var en Volvo. Det framgår av siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Under maj registrerades totalt 152 nya bussar (både lätta och tunga), 18,8% fler än under samma tid förra året, då 128 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – maj 414 bussar, 103,9% fler än förra året, då 203 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 142 under maj, 57,8% fler än under samma tid förra året då 90 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – maj 333 tunga bussar, 131,3% fler än under motsvarande period förra året då 144 registrerades.

Här är registreringsstatistiken för maj 2015:
Volvo 92
Mercedes-Benz 18
Scania 13
Irizar 5
Setra 5
Neoplan 5
MAN 3
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)