Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Banarbeten lockar till expressbussen

Antalet resenärer med Swebus mellan Västerås och Stockholm har dubblerats sedan banarbeten har gjort tågresan krångligare. Foto: Ulo Maasing.

Antalet resenärer med Swebus mellan Västerås och Stockholm har dubblerats sedan banarbeten har gjort tågresan krångligare. Foto: Ulo Maasing.

Sedan de omfattande banarbetena på järnvägen norr om Stockholm inleddes den 27 juni har resenärerna strömmat till direktgående expressbussar istället för att ta tåget en del av sträckan och byta till och från ersättningsbussar. Expressbussföretaget Swebus rapporterar att man hart fått dubbelt så många resenärer på sträckan Västerås – Stockholm,  jämfört med innan banarbetet.

Banarbetet mellan Spånga och Kungsängen inleddes lördag kväll den 27 juni och kommer pågå fram till måndag den 3 augusti klockan 04.30. Restiden med tåg förlängs med cirka 40 minuter och påverkar framförallt resenärer på sträckan Örebro–Västerås–Stockholm.

– Vid banarbete har vi högt tryck på våra bokningar eftersom flera resenärer vill undvika krångliga byten till ersättningsbussar och slippa förlängd restid, säger Christel Grip presschef på Swebus.

Det är främst på de kortare sträckorna som resenärer väljer expressbussen istället för tåget. Störst ökning är det på sträckan Västerås – Stockholm, där antalet resenärer under banarbetet är två gånger fler jämfört med en normal vecka.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)