Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framgångar trots nergång för Daimler Buses

BRT-systemet i Ecuadors huvudstad Quito har tagit emot 40 nya ledbussar från Mercedes-Benz. Foto: Daimler Buses.

BRT-systemet i Ecuadors huvudstad Quito har tagit emot 40 nya ledbussar från Mercedes-Benz. Foto: Daimler Buses.

När Daimlerkoncernen nyligen presenterade sin delårsrapport framgick det att Daimler Buses (bl a Mercedes-Benz bussar) har haft en kraftig nergång på den latinamerikanska bussmarknaden. I exempelvis Brasilien räknar Daimler med en nergång av bussförsäljningen på 25 procent i år. Men samtidigt konstaterar koncernen att det finns ljuspunkter och att Daimler Buses har tagit hem flera stora order på bussar för kollektivtrafik i latinamerikanska städer.

Staden Salvador da Bahia i Brasilien har således nyligen beställt 180 busschassier från Mercedes-Benz do Brasil. Sedan september 2014 har bussoperatörer i staden beställt 430 busschassier från Mercedes-Benz. Trots den svaga brasilianska bussmarknaden har Daimler Buses ökat sin marknadsandel där från 45,6 procent under första halvåret i fjol till 52,9 procent i år.

Ecuadors huvudstad Quito har tagit emot en leverans av 40 nya ledbussar, byggda på chassier från Mercedes-Benz. Bussarna ska trafikera två av Quitos fem BRT-linjer. Linjerna är båda drygt 20 kilometer långa och har upp till 270 000 passagerare om dagen. BRT-systemet i Quito har varit i drift i tjugo år.

På marknaden för långlinjebussar har Mercedes-Benz do Brasil tagit emot en order på 30 bussar till buss- och godstrafikföretaget Movil Tours.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)