Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Melodifestivalen till Stockholm nästa år

Eurovisionsfesten kommer till Stockholm. Efter Måns Zelmerlövs seger i Eurovision Song Contest är det nu klart att nästa års final avgörs i Stockholm den 10 – 14 maj. Foto: Thomas Hanses/EBU.

Eurovisionsfesten kommer till Stockholm. Efter Måns Zelmerlövs seger i Eurovision Song Contest är det nu klart att nästa års final avgörs i Stockholm den 10 – 14 maj. Foto: Thomas Hanses/EBU.

Nu är det klart vart turistbussarna styr i maj. Det är nu klart att Stockholm blir värdstad för Eurovision Song Contest i maj 2016. Tillsammans med Sveriges Television vill staden skapa ett helt nytt, innovativt, arenakoncept för tävlingen som inbegriper hela Globenområdet, alltså inte en arena utan fyra.

Ingen annanstans i Europa finns ett liknande område med fyra arenor i absolut närhet av varandra.

Själva finalen kommer att äga rum i Ericsson Globe den 10 – 14 maj.

– Vi är glada och stolta över att få vara värdstad och göra detta tillsammans med SVT. Stockholm är musik. Vår stad kokar av aktivitet som kretsar kring musiken. Att få vara värdstad för Eurovision är ett tillfälle som ger oss möjlighet att förstärka och stimulera det engagemang som musiken skapar för både Stockholmare och alla som vill resa hit för att på plats ta del av det svenska musikundret, Säger Karin Wanngård (s) finansborgarråd Stockholms stad.

– Stockholm har kommit med ett helgjutet erbjudande som garanterar att evenemanget återigen tas till nästa nivå, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)