Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

App ska locka till tjänsteresor med buss

Värmlandstrafik satsar på att locka flretag att styra om tjänsteresor till kollektivtrafiken. Foto:Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik satsar på att locka flretag att styra om tjänsteresor till kollektivtrafiken. Foto:Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik lanserar nu en ny tjänst i sin mobilapp. Först i landet erbjuder man företag och organisationer som ansluter sig till tjänsten att erbjuda sina anställda möjligheten att enkelt köpa biljett för sina resor i Värmlandstrafiks mobilapp. Företaget faktureras sedan i efterhand för de resor som görs av de anställda.

Tjänsten är möjlig tack vare att ett nytt betalsätt, så kallat företagskonto, har lagts till i Värmlandstrafiks mobilapp. Anställda på företag eller organisationer som ansluter sig till tjänsten kan enkelt söka, betala och få en mobilbiljett för sin resa direkt i appen. Företaget efterfaktureras för de resor som deras anställda gör.

Företaget bestämmer själv vilka anställda som får använda tjänsten. Det görs enkelt genom att en administratör lägger upp användare i systemet via en webbportal. Detta ger en bra översikt av de anställdas resor och är samtidigt ett verktyg för att minska bilåkandet.

Landstinget i Värmland är först ut i Värmland att ansluta sig till Företag flex mobil, som tjänsten kallas. Landstinget har också varit delaktigt i arbetet med att utveckla konceptet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)