Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria bussresor fortsätter locka i Avesta

Nolltaxan i Avesta fortsätter att locka till fler resor. Foto: Calle Eklund/Wikimedia Commons.

Nolltaxan i Avesta fortsätter att locka till fler resor. Foto: Calle Eklund/Wikimedia Commons.

Resandet med bussarna i Avesta fortsätter att öka sedan kommunen införde fri busstrafik. Lagom inför den internationella konferensen om fri kollektivtrafik aom sk hållas i Avesta i mitten av september har Dalatrafik och operatören Västanhede Trafik presenterat nya siffror om bussresandet i kommunen. Enligt dessa har resandet ökat med 171 procent sedan mars 2012.

Då gjordes drygt 31 000 resor med stads- och landsbygdslinjerna i Avesta. I mars i år var siffran nästan 85 000 resor. Den största ökningen noteras på stadslinjerna 31 och 32 och främst på linjen Krylbo – Avesta – Skogsbo. För de olika linjerna i kommunen varierar ökningen mellan 75 och 246 procent sedan mars 2012,

Enligt Dalarnas Tidningar konstaterar Mattias Ahlström, Dalatrafik, att det behövs fler bussar under de tider då flest åker. Han konstaterar också att resenärernas respekt för fordon och förare verkar minska. Ett stort problem har blivit barnvagnar. På vissa turer har det förekommit fem barnvagnar trots att bussarna endast är anpassade för två. Det har gjort att vagnar har fått läggas i bagageutrymmet med förseningar som följd.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)