Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Full fart på Stockholmsturismen

Turismen till Stockholm fortsätter att öka. En solnergång över Riddarfjärden och Kungsholmen kan vara spektakulär. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stockholm fortsätter att öka. En solnergång över Riddarfjärden och Kungsholmen kan vara spektakulär. Foto: Ulo Maasing.

Trots en regnig och sval sommar är det full fart på turismen till Stockholm, rapporterar Stockholm Visitors Board. Antalet övernattningar i Stockholm fortsatte att öka under juni månad. I Stockholms län registrerades drygt 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar, vilket var en ökning med 6 procent jämfört med samma månad 2014. Därmed är juni hitintills den månad då Stockholm har haft flest antal övernattningar i år enligt SCB och Tillväxtverket.

Under juni månad ökade de internationella övernattningarna med 11 procent i Stockholms län, jämfört med samma period 2014. De nationella övernattningarna ökade med 3 procent.

De utländska besökarna kom främst från Tyskland, och den absolut största andelen av gästnätterna stod svenskarna själva för.

I juni uppgick de inhemska gästnätterna i huvudstaden till drygt 723 000 vilket motsvarar 60 procent av det totala antalet övernattningar som gjordes under månaden i hela Sverige.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)