Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken tas till domstol av SD

SD tar Skånetrafiken till domstol för stoppad reklamkampanj. Foto: Ulo Maasing.

SD tar Skånetrafiken till domstol för stoppad reklamkampanj. Foto: Ulo Maasing.

Sverigedemokraterna går nu till domstol för att få annonsera sin omdebatterade och hårt kritiserade kampanj mot tiggeriet på bussarna i fyra skånska städer. Skånetrafiken beslutade nyligen att inte tillåta kampanjen som skulle ha samma budskap som den uppmärksammade annonseringen i Stockholms tunnelbana.

Nu vill SD att förvaltningsrätten prövar Skånetrafikens beslut.

SD:s regionråd Patrik Jönsson säger till Sydsvenskan att det känns konstigt om tjänstemän ska värdera partiers politiska frågor.

Sverigedemokraterna vänder sig mot att det i Skånetrafikens beslut inte framgår vad i annonstexten som står i strid med Skånetrafikens etiska riktlinjer.

Skånetrafiken har upprepade gånger framhållit att man inte stoppar Sverigedemokraterna från att göra reklam på Skånetrafikens fordon, men att den aktuella kampanjen inte följer Skånetrafikens riktlinjer om att reklam på Skånetrafikens fordon inte ska kunna uppfattas som rasistisk, sedlighetssårande, stötande eller vara svårförenlig med de regler som gäller i samhället.

– Den annonstext SD skickat in faller inte inom ramen för våra riktlinjer. Grunden till att riktlinjerna finns är hänsynen till våra resenärer och vår personal. Vi vill att alla ska känna sig trygga och välkomna ombord på våra fordon, säger Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Helt rätt gjort av SD 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)