Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbuss och Buss i Väst vinnare i väst

Vasttrafiklogga

Västtrafik är nu klar med sin upphandling av busstrafik till och från Bohuslän, Stenungsund och Tjörn samt för de båda linjerna Röd och Lila Express klar. Samverkansbolaget Buss i Väst och Nettbuss vann var sin del av trafiken. Avtalen börjar gälla den 19 juni nästa år.

Upphandlingen är indelad i olika trafikåtaganden som tillsammans omfattar ungefär 150 fordon. Anbuden har värderats utifrån pris och kvalitet.

Nettbuss har tilldelats avtalen Röd Express, Lila Express och Express Fyrbodal. Det sistnämnda avtalet omfattar expressbusstrafik mellan orter i Bohuslän samt från dessa till Göteborg, Trollhättan och Vänersborg.

Buss i Väst har tilldelats avtalen Tjörn, Tjörn Express och Stenungsund Express.

Avtalen är utformade för att ge trafikföretagen större ansvar och bygger på incitament där deras ersättning styrs av resandeutvecklingen. Dessutom innehåller avtalen möjlighet till bonus om trafikföretagen uppnår hög kundnöjdhet på sina linjer.

– Trafikföretagens nära kontakt med resenärerna ger dem en unik kundkännedom och inblick i de lokala förutsättningarna. Genom att ge våra partners större ansvar tar vi tillvara deras kompetens och kan ge våra kunder en mer attraktiv kollektivtrafik, säger Attila Ungvari, affärschef för busstrafiken på Västtrafik.

Avtalen har även en tydlig miljöprofil för att minska energianvändning och utsläpp av klimatpåverkande emissioner. All trafik i avtalen kommer att utföras med drivmedel som till minst 95 procent är fossilfria.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)