Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spräckt bussbuget dyr för Leksand

Dalatrafik-13.41.241Allt fler kommuner i Dalarna drabbas nu att kollektivtrafiken blir dyrare än beräknat. Nu konstaterar Leksands kommun att man får betala nästan tre miljoner kronor mer än väntat för busstrafiken i år – detta sedan man sent omsider fått information om det ekonomiska utfallet från Dalatrafik.

Nu konstaterar tjänstemännen i kommunen att det under det här året finns små möjligheter att under det här året göra något som reparerar missen på tre miljoner. Men man konstaterar att det går att dra in en del trafik, vilket skulle spara 400 000 kronor.

Nu bollar man över frågan om de skenande kostnaderna för busstrafiken till kommunpolitikerna.

Tidigare i sommar reagerade Faluns kommun på de ökade kostnaderna för kollektivtrafiken. I november i fjol presenterade Dalatrafik en budgetprognos som innebar att Faluns kostnader för kollektivtrafiken skulle bli 72 miljoner kronor i år.  I juni kom man med en ny prognos för 2015 och den landar på 82 miljoner kronor – alltså tio miljoner mer.

Från Dalatrafik har Falun fått förklaringen att det hela handlar om en felräkning.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)