Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

850 miljoner till kollektivtrafik på landsbygden

Regeringen vill skapa ett stöd på 850 miljoner kronor till kollektivtrafik på landsbygden. Foto: Östgötatrafiken.

Regeringen vill skapa ett stöd på 850 miljoner kronor till kollektivtrafik på landsbygden. Foto: Östgötatrafiken.

Regeringen och Vänsterpartiet har enats om att kollektivtrafiken på landsbygden ska få ett tillskott på 850 miljoner kronor fram till och med 2019. Exakt vilka investeringar som ska göras slås inte fast i budgetförslaget. Människor som bor i de berörda orterna själva ska få föreslå vilka insatser de behöver, rapporterar TT.

Nästa år satsar regeringen 200 miljoner kronor, de två kommande satsas 210 miljoner om året och år 2019 satsas 230 miljoner kronor.

Trafikverket sk få i uppdrag att samråda med länen när det gäller vilket stöd som gör mest nytta för kollektivtrafiken i respektive län. I ett senare steg ska Trafikverket komma med förslag till regeringen på hur pengarna ska användas.

–  Syftet är att förbättra valmöjligheterna och servicen på landsbygden så att även människor där ska kunna åka kollektivt. Det är bra ur ett miljöperspektiv om man inte är tvingad att ta bilen, säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson och budgetförhandlare för Vänsterpartiet.

Regeringen lägger fram sin budgetproposition den 21 september.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)