Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbla priser till Optares elbussar

En Optare elbuss i trafik i Stockholm för fastighetsbolaget Humlegården, körd av Adelsö Buss. Foto: Ulo Maasing.

En Optare elbuss i trafik i Stockholm för fastighetsbolaget Humlegården, körd av Adelsö Buss. Foto: Ulo Maasing.

Den brittiska busstillverkaren Optare har vunnit två prestigefyllda brittiska priser för sina lågemissionsbussar. Båda priserna delades ut i samband med en galamiddag på onsdagskvällen i Milton Keynes i England. Priserna avser Optares elbussar. Av dessa går fem i trafik i Sverige – tre i Karlstad, en i Ale och en i Storstockholm.

Bakom priserna står den brittiska organisationen Low Carbon Vehicle Partnership (LowCVP). Det är en organisation med medlemmar från ett brett spektrum av företag inom transportnäringen med syfte att minska växthusgaser från transporter.

OptareprisOptare fick pris i klassen Årets tillverkare av tunga lågemissionsfordon för sina elbussar. Dessutom fick Optare pris för ”Enastående prestation inom lågemissionstransporter”, alltså det pris som pristagarna i de olika klasserna tävlade om.

Juryn motiverade sitt val av högsta pristagare med att ”Optare är marknadsledare när det gäller helelektriska bussar i Storbritannien och har tagit betydande affärsmässiga risker för att nå denna ställning. Optares bussar är ett viktigt bidrag när det gäller att förbättra luftkvaliteten i de brittiska städerna.”

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)