Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hundraårsjubileum för ZF

ZF:s huvudkontor i Friedrichshafen, Tyskland. Foto: ZF.

ZF:s huvudkontor i Friedrichshafen, Tyskland. Foto: ZF.

Välkända ZF som bland annat tillverkar drivlinor, hjulaxlar och fjädringar för bussar, firade i veckan sitt hundraårsjubileum. Det var då på dagen 100 år sedan som Zahnradfabrik GmbH grundades i Friedrichshafen i södra Tyskland för att tillverka växellådor och kraftöverföring för flygmaskiner, motorfordon och motorbåtar.

Jubileet firades med en stor fest för 1500 gäster onsdagen den 9 september, företagets officiella födelsedag.

I sitt högtidstal tog ZF:s vd Stefan Sommer upp digitaliseringen, autonoma fordon och elektromobilitet som han menade kommer att ändra fordonsanvändning och teknologi mer än någon annan tidigare ny teknologi.

– Ändå kommer det troligen att dröja mer än två decennier innan elektromobilitet når en dominerande marknadsandel. Även om vi ägnar all vår kraft åt att utveckla elektriska drivlinor måste ZF också se noga på hybridisering av drivlinor, framhöll Sommer.

ZF omsatte förra året 18,4 miljarder euro (ca 172 miljarder SEK) och har drygt 71 000 medarbetare. Idag är ZF representerat i ett 40-tal länder, i Sverige av K G Knutsson.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)