Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Popband på skånsk stadsbussturné

Sister Fay – nu på stadsbussturné i Skåne.

Sister Fay – nu på stadsbussturné i Skåne.

Malmöbandet Sister Fay genomför nu en miniturné kallad ”Stadsbussturnén” på utvalda stadsbussar i Malmö, Helsingborg och Lund. Bandets låt ”Carried by a current” hörs just nu i Skånetrafikens reklamfilm för den nya appen Stadsbiljetten.

I somras spelade de för fulla hus i Berlin, Amsterdam och Paris – nu är det resenärerna på stadsbussarna i Malmö, Lund och Helsingborg som kommer få lyssna på Sister Fays lekfulla och finurliga folkpop. Musikaliskt har de fem medlemmarna, som alla har rötterna i Skåne, en bakgrund i allt från klassisk musik till jazz.

– Vi är verkligen ett liveband som gillar att plocka in publiken i skapandet av musiken. Det är i det spontana mötet vi njuter som mest så jag hoppas att resenärerna på stadsbussarna är med på noterna, säger Frida Andersson som är bandets grundare och frontfigur.

Frida Andersson skriver det mesta av Sister Fays musik och alla bandets låttexter. Varje låt är liten historia som berättar om det stora i alla små vardagsögonblick. Låten ”Carried by a current” handlar om att ha flow i livet.

– Jag kände så starkt att världen stod på min sida när jag skrev låten, allt kändes enkelt och härligt. Texterna kommer ofta till mig när jag är på resande fot, det triggar något hos mig, säger Frida.

Med appen Stadsbiljetten erbjuder Skånetrafiken nu ett ännu enklare sätt att resa med stadsbussarna. Med bara ett par klick i appen kan du köpa biljett inom de tio skånska städer som har stadsbusstrafik.

– Det är appen för dig som vill resa enkelt i stan. Vi vet att det är extra viktigt med en smidig biljettlösning för de resenärer som vill resa spontant och de som vanligtvis inte väljer bussen. Därför har vi tagit fram Stadsbiljetten, säger Pernilla Nilsson, Verksamhetsutvecklare på Skånetrafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)