Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ulf Nilsson ny ordförande för Svensk Kollektivtrafik

Ulf Nilsson(S), ny ordförande för Svensk Kollektivtrafik.

Ulf Nilsson(S), ny ordförande för Svensk Kollektivtrafik.

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik valde på torsdagen Ulf Nilsson(S) till ny ordförande. Han efterträder Christer G Wennerholm på posten. Ulf Nilsson är ordförande i Regionförbundet samt ordförande i Trafikstyrelsen i Kalmar län.

Ulf Nilsson har gjort sig känd bland annat för att driva igenom att all  kollektivtrafik i Kalmar län ska köras på biogas.

– Vi ser till vad som kan gynna länet som helhet, inte minst den gröna sektorn och jordbrukssektorn. Det här kommer att vara bra, inte minst för länets jordbruk, sa han nyligen i Östyra Småland.

Han är också ivrig förespråkare av en upprustning av bland annat Stångådalsbanan och Tjustbanan med hjälp av stora statliga bidrag.

– Det blir spännande att vara med och utveckla kollektivtrafiken de närmaste fyra åren, inte minst om det blir fler stora regioner i Sverige, för där är kollektivtrafiken en mycket viktig pusselbit för att få allt att fungera, säger Ulf Nilsson.

På sin årsstämma på torsdagen beslutade Svensk Kollektivtrafik även  att medlemsägda bolag som bedriver regional tågtrafik får bli medlemmar, exempelvis MÄLAB, Norrtåg och Öresundståg.

– Beslutet innebär att Svensk Kollektivtrafik kommer att kunna arbeta med tågfrågor med ännu större kraft än tidigare. En viktig fråga är att få fram ett integrerat järnvägssystem med plats för såväl nya höghastighetståg som de regionala tågen. Alla tåg måste få tillgång till de regionala resecentren, så att vi ser till att resenärerna får en bekväm resa från dörr till dörr, säger Ulf Nilsson.

Till styrelsen för Svensk Kollektivtrafik valdes på torsdagen även ett antal nya ledamöter, bland annat 1e vice ordförande Ulrika Frick(MP), Västra Götalandsregionen och 2e vice ordförande Fredrik Ahlstedt(M), Landstinget i Uppsala län.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)