Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Upphandlingsklart i Östergötland med stora förändringar

Östgötatrafiken har nu upphandlat landsbygdstrafiken i Östergötland. BLIVA Buss är en av de stora vinnarna, Samverkansbolagen SamBus och Buss i Väst gör inbrytningar. Foto: Östgötatrafiken.

Östgötatrafiken har nu upphandlat landsbygdstrafiken i Östergötland. BLIVA Buss är en av de stora vinnarna, Samverkansbolagen SamBus och Buss i Väst gör inbrytningar. Foto: Östgötatrafiken.

Östgötatrafiken är nu klar med sin stora trafikupphandling av landsbygdstrafiken. Drygt 20 olika anbudsgivare lämnade in anbud på att få köra delar av landsbygdstrafiken i västra, mellersta och östra Östergötland. Nu är resultatet av upphandlingen klart och bland vinnarna finns såväl nya som redan etablerade aktörer. Bland annat har SamBus och Buss i Väst gjort inbrytningar i Östergötland.

Avtalslängden för samtliga kontrakt är 6 år med möjlighet till förlängning med 1+1 år.

Här är resultatet från upphandlingen:

Upphandlingen i de västra länsdelarna omfattar allmän och särskild kollektivtrafik och har gett följande resultat:
BLIVA Buss i Sverige AB fortsätter att köra allmän kollektivtrafik i Motala, Vadstena, Mjölby och Ödeshög med omnejd. Uppdraget utökas med trafik i Borensbergs omnejd.
Lingmerths Buss AB fortsätter att köra allmän kollektivtrafik i Österbymo med omnejd.
Motorcentralen Bo Pettersson AB fortsätter att köra särskild kollektivtrafik i Ödeshög med omnejd.

Upphandlingen i de mellersta länsdelarna omfattar allmän och särskild kollektivtrafik och har gett följande resultat:
BLIVA Buss i Sverige AB tilldelas kontrakt för allmän kollektivtrafik i Vikingstad och Nykil med omnejd. Entreprenör i dessa områden idag är Blåklintsbuss AB respektive Nykils Trafik AB.
Nilsbuss AB tilldelas kontrakt för allmän kollektivtrafik i Kisa med omnejd. Entreprenör i detta område idag är Blåklintsbuss AB.
Upphandlingen av allmän och särskild kollektivtrafik i Åtvidaberg avbryts på grund av bristande konkurrens och väsentlig fördyring av trafiken. Denna upphandling kommer att göras om.

Upphandlingen i de östra länsdelarna omfattar allmän och särskild kollektivtrafik och har gett följande resultat;
SamBus AB tilldelas kontrakt för allmän kollektivtrafik i Finspång/Rejmyre med omnejd. Entreprenör i detta område är idag Keolis Sverige AB.
Nobina Sverige AB fortsätter att köra allmän kollektivtrafik i Norrköpings omnejd.
Högstad Produktion AB tilldelas kontrakt för allmän kollektivtrafik i Kvarsebo och i Östra Husby med omnejd. Entreprenör i detta område är idag Hällestá Buss AB respektive Vikbolands Taxi 160000 AB.
Buss i Väst AB tilldelas kontrakt för allmän kollektivtrafik i Söderköping med omnejd. Entreprenör i detta område är idag Ringarums Linjetrafik AB.
Vikbolands Taxi 160000 AB tilldelas kontrakt för särskild kollektivtrafik i Valdemarsvik med omnejd. Detta avtal är en konsekvens av att Valdemarsviks kommun nu överlämnat ansvaret för upphandling och drift av den särskilda kollektivtrafiken i kommunen till Region Östergötland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)