Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt snurrigare i Västsverige

    Snart har 200 busshållplatser i Skaraborg reflexsnurror. Foto: Västtrafik.

Snart har 200 busshållplatser i Skaraborg reflexsnurror. Foto: Västtrafik.

Fler reflexsnurror ska hjälpa bussförare i Skaraborg. För att underlätta för bussförarna på landsbygdslinjerna sätter Västtrafik nu upp ytterligare 60 reflexsnurror på hållplatser runtom i Skaraborg. Ungefär 200 hållplatser kommer därmed vara utrustade med reflexer som hjälper kunderna att synas när bussen närmar sig.

En reflexsnurra är ett hjul som avger en reflex när man snurrar på den. Genom att montera dem på busshållplatser kan resenärer använda dem för att underlätta för bussförare att se dem och stanna vid hållplatsen. Nu har Västtrafik beslutat att sätta upp ytterligare 60 reflexsnurror i Skaraborg.

–  Det gör att det inom kort kommer att finnas ungefär 200 reflexsnurror runt om i Skaraborg. Reflexsnurror är en otroligt bra uppfinning som gör att kunden kan vara säker på att bli sedd även när mörkret fallit på, säger André Sellén, trafikchef på Nobina Skaraborg.

De hållplatser som får reflexsnurror har valts ut med hjälp av förare från Nobina som har identifierat hållplatser där det är extra svårt att se kunderna från långt håll.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)