Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbranschen resurs vid samhällsstörningar

Johan Ekman. Foto: Göran Forssén.

Johan Ekman. Foto: Göran Forssén.

Bussbranschens flexibilitet och förmåga att samla stora resurser på kort tid är en stor tillgång för samhället vid samhällsstörningar som ställer stora krav på transporter. Det framhöll EkmanBuss´ vd Johan Ekman på en konferens nyligen, arrangerad av Trafikverket.

Text och bild: Göran Forssén

Trafikverket, tillsammans med övriga myndigheter inom transportområdet, vill förbättra transportsektorns förmåga att genomföra transporter även vid samhällsstörningar.

Arbetet bedrivs inom ett projekt med namnet TP SAMS, Transportsektorns samverkan inför samhällsstörningar.

I projektet deltar även branschorganisationer. Inom projektet genomfördes nyligen ett seminarium på Arlanda där Johan Ekman, VD och Grundare EkmanResor och EkmanBuss Flexibussitet var en av talarna.

Han berättade om bussbranschens flexibilitet och förmåga att samla stora resurser på kort tid och exemplifierade med situationer då andra trafikslag inte fungerar som vid askmolnet 2010 samt när det är stopp i tågtrafiken och bussar utnyttjas för ersättningstrafik.

– Efter mitt anförande kom myndighetspersoner och tackade för att de tyckte det var intressant och att de lärt sig en hel del. Jag tror faktiskt att många inte har klart för sig hur bussbranschen fungerar idag och vilka möjligheter det finns att snabbt samla mycket transportresurser, säger Johan Ekman.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)