Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Centersågning av reklamförbud

Per Lodenius, centerns kulturpolitiske talesperson: "Förslaget om reklamförbud i kollektivtrafiken är bisarrt".

Per Lodenius, centerns kulturpolitiske talesperson: ”Förslaget om reklamförbud i kollektivtrafiken är bisarrt”.

Det förslag om reklamförbud i kollektivtrafiken som Miljöpartiets arbetsgrupp för kulturfrågor har lagt fram sågas nu av Centerpartiet. Centerns kulturpolitiske talesperson Per Lodenius framhåller att bortfallet av reklamintäkter givetvis skulle få effekter på pris eller utbud av kollektivtrafik..

– Genom att förbjuda reklam så ställs man inför två val, att höja priset för konsumenterna eller försämra lokaltrafiken. Det är inte så att reklamplatserna finns för nöjes skull. Det kommer öka kostnaderna eller sänka utbudet på lokaltrafik, svårare än så är det inte, säger Per Lodenius.

Miljöpartiets arbetsgrupp vill att reklamen i kollektivtrafiken ska ersättas av öoesi.

– Det man konkret föreslår är att resenärerna ska tvingas köpa upp alla reklamplatser och upplåta dessa till poesi som godkänts av… vem då? Av regeringen eller Miljöpartiet? Det här är faktiskt fullkomligt bisarrt, säger Per Lodenius.

– Att förbjuda reklam och upplåta platserna till statligt godkänt poesi är bara ett av många förslag som följer en röd linje som handlar om mer makt till staten, regleringar och kontroll av konsten och styrning av vad som är kultur och hur den ska yttras. För mig är det obegripligt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)