Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk taxioffensiv i Stockholm

Taxi Stockholm ska nästa år ha ett femtiotal elbilar i sin verksamhet. Foto: Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm ska nästa år ha ett femtiotal elbilar i sin verksamhet. Foto: Taxi Stockholm.

Styrelsen för det största taxiföretaget i Stockholm, Taxi Stockholm, har beslutat att man ska gå på en elektrisk offensiv under 2016. Antalet elbilar kommer då att flerdubblas från dagens nio till ett femtiotal.

Nästan hela Taxi Stockholms vagnpark är redan idag miljöbilar, de flesta drivs med biogas. Undantaget är de större modellerna där ett bra alternativ saknas. För att sänka utsläppsnivåerna till noll är elbilen, tankad med grön el, just nu det alternativ som ligger till hands.

En förutsättning för att fatta beslutet har varit att se till att det går att bedriva taxiverksamhet som det finns ekonomi i med dem. 2014 satte Taxi Stockholm in de två första elbilarna i taxitrafik som ett test och ökade antalet till dagens nio under 2015.

Idag använder man Tesla model S och Nissan Leaf. Vilka bilar det blir framöver är ännu inte bestämt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)