Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kristinehamn vill bryta med Värmlandstrafik

Blir för dyrt, tycker man i Kristinehamn. Foto: Ulo Maasing.

Blir för dyrt, tycker man i Kristinehamn. Foto: Ulo Maasing.

Skolskjutsar som blir för dyra gör att skolnämnden i Krtistinehamn i förtid vill bryta det avtal som kommunen har låtit Värmlandstrafik teckna om skolskjutsar i kommunen. Anledningen är att kostnaderna för skolskjutsarna skjuter i höjden med det nya avtal som Värmlandstrafik har skrivit om skoltrafiken. Under den tioåriga avtalsperioden kommer skolskjutsarna att bli 45 miljoner dyrare än idag, alltså en fördyring på 4,5 miljoner på årsbasis.

Nu har skolchefen i Kristinehamn fått i uppdrag att utreda om det går att bryta avtalet, vad det skulle kosta och om man istället själv kan upphandla skoltrafiken.

Diskussioner pågår i fler kommuner om att försöka ta sig ur Värmlandstrafiks skolskjutsavtal. Filipstad drabbas exempel av en årlig fördyring på tre miljoner kronor och även i Säffle diskuterar mn de dyra skolskjutsarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)