Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Lägg ner Dalatrafik”

Dalatrafiklogga12-300x289Missnöjet med Dalatrafik växer bland kommunerna i Dalarna. Nu har kommunalrådet Leif Lindström(V) i Borlänge fått nog och vill att Dalatrafik ska läggas ner. ”Vi har kostnader som skenar och en organisation av kollektivtrafiken i länet som inte är optimal”, säger han till Dalarnas Tidningar.

– Det enda vettiga vore att lägga ned Dalatrafik och låta det gå upp i regionen.

Lindström menar att organisationen av kollektivtrafiken i Dalarna nu är rörig och fungerar dåligt.

– Vi beställer trafik från region Dalarna. Regionen vidarebefordrar beställningen till Dalatrafik, som egentligen utför allting. Det betyder att region Dalarna är ansvarigt för något som man inte klarar av att vara ansvarig för, därför att det inte finns resurser. Man kan inte ha ett ansvarsutkrävande mot någon som inte har ett ansvar, säger Lindström i sin generalsågning av Dalatrafik i Dalarnas Tidningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)