Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordnöjda resenärer i Storstockholm

SL:s resenärer är nöjdare än någonsin sedan man började mäta kundnöjdheten år 2000. Foto: Ulo Maasing.

SL:s resenärer är nöjdare än någonsin sedan man började mäta kundnöjdheten år 2000. Foto: Ulo Maasing.

Samtidigt som SL förbereder kraftiga nerskärnignar i busstrafiken är resenärerna i SL-trafiken nöjdare än på mycket länge. Hela 81 procent av resenärerna i SL-trafiken uppgav i september att de var nöjda. Det är en ökning med fyra procentenheter sedan förra mätningen och det högsta betyget sedan mätningarna startade år 2000.

Samtidigt som kundnöjdheten är rekordhög har biltrafiken till Stockholms innerstad det senaste året ökat mycket kraftigt.

Så här ser resultatet av undersökningen ut, fördelat på trafikslag:

Buss
: Nöjdhetsbetyget för buss har ökat med fyra procentenheter, från 78 till 82 procent. Nöjdheten med turtäthet  har ökat med fyra procentenheter. Nöjdheten med städning av vagn har ökat med tre procentenheter. Nöjdheten med städning av hållplats och station har ökat med fyra procentenheter. Slutligen har betyget på förarens körsätt ökat med tre procentenheter, från 73 till 76 procent.

Tunnelbana: 
Tunnelbana har ökat sin nöjdhet med tre procentenheter, det vill säga från 82 till 85 procent. Nöjdheten med städning av hållplats har ökat med tre procentenheter. Resterande kvalitetsfaktorer ligger kvar på tidigare månads nivåer. Betyget på den röda linjen har ökat med sju procentenheter, från 78 till 85 procent.

Pendeltåg: 
Det totala nöjdhetsbetyget för pendeltåg har ökat med fem procentenheter, från 64 till 69 procent. Nöjdhet med turtäthet har sjunkit med fyra procentenheter, från 61  till 57 procent. Vi ser en minskad nöjdhet med trängsel, den har minskat med nio procentenheter, från 65 till 56 procent. Nöjdheten med personalens förmåga att svara på frågor har ökat med fyra procentenheter, från 75 till 79 procent. Slutligen har betyget för personalens bemötande ökat med fyra procentenheter, det vill säga från 75 till 79 procent.

Lokalbana: 
Lokalbanans nöjdhetsbetyg har ökat två procentenheter, från 82 till 84 procent. Betyget för turtäthet har ökat med tre procentenheter, från 62 till 65 procent. Städning av såväl vagn som av station och hållplats har ökat med  fyra respektive fem procentenheter.  Nöjdheten med personalens förmåga att svara på frågor har ökat med tre procentenheter, från 81 till 84 procent.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)