Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skotsk stororder på laddhybrider från Volvo

Edinburgh står för den första kommersiella ordern på Volvo Electric Hybrid som just nu testas på linje 73 i Stockholm och 55 i Göteborg. Foto: Ulo MAasing.

Edinburgh står för den första kommersiella ordern på Volvo Electric Hybrid som just nu testas på linje 73 i Stockholm och 55 i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

Lothian Buses, som ägs av staden Edinburgh och som kör stadstrafik i den skotska huvudstaden, har beställt 25 Volvo Electric Hybrid. Det är samma busstyp som nu testas på linje 73 i Stockholm och på linje 55 i Göteborg. Lothian Buses blir därmed första operatör som kommer att sätta modellen i kommersiell trafik.

Bussarna ska levereras och sättas i trafik år 2017.

Ordern kom samtidigt som Volvo ger sig ut på en brittisk turné med en av sina helelektriska konceptbussar. Turnéstarten ägde rum förra veckoslutet i Edinburgh i samband med att Lothian Buses då hade öppet hus.

Skottlands transportminister, Derek McKay, säger i en kommentar att han sär glad att ”få den här möjligheten tt se hur innovativa busstillverkare och operatörer kan arbeta tillsammans för att ta nya steg i utvecklingen mot grönare, högkvalitativa kollektivtrafiklösningar”.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)