Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skrämmande buss i Lund

På fredag bjuds Lundaborna på en skrämmande bussupplevelse. I fjol rullade den första svenska Halloweenbussen i Lund. Halloweenbussen blev snabbt en tradition och på fredag är det premiär för årets upplaga.

Pass upp för kalla kårar på bussen i Lund!. Foto: Skånetrafiken.

Pass upp för kalla kårar på bussen i Lund!. Foto: Skånetrafiken.

En av bussarna som rullar på linje 4 mellan Gunnesbo – Botulfsplatsen – Norra Fäladen i Lund kommer att vara något alldeles extra. Nettbuss Stadsbussarna, som kör stadstrafiken i Lund, satsar i år ännu mer på en smyckad Halloweenbuss.

– En del kan tycka att stadsbussar kan vara lite tråkigt, så jag ville göra något som stack ut och som fick våra kunder att haja till. I fjol fick jag idén om en spökbuss och den blev mycket uppskattad. Folk har frågat hela året om vi skulle göra en Halloweenbuss även i år. Och det är klart att vi vill, säger Carina Prodenius Wihlborg, marknadsutvecklare på Nettbuss Stadsbussarna i Lund.

Företaget kör stadstrafiken i Lund på uppdrag av Skånetrafiken och har även ansvar för lokala marknadsinsatser. På så sätt finns mer utrymme till lokala aktiviteter.

– Det är positivt med nya initiativ som Halloweenbussen, det är en bra idé. Den får stadsbussarna i Lund att synas på ett helt nytt sätt och får stor uppmärksamhet inte minst från barn och unga som vill lägga bilderna på sociala medier, säger Håkan Kristiansson som är ansvarig affärsutvecklare på Skånetrafiken.

fjol satsade Carina Prodenius Wihlborg på en buss som invändigt var smyckad i Halloweentema och hade två sminkade förare. I år går hon ett steg längre.

– Jag går all in, varför göra det halvdant? Det blir lite extra inne så klart och så fixar vi även utsidan denna gång. Förarna är också lite extra allt och det blir något spektakulärt. Temat är Spooky Scary Halloween. Alla som vågar är välkomna att åka med, så ha Jojokortet i beredskap, säger Carina Prodenius Wihlborg.

Halloweenbussen kommer att vara ute i trafik på linje 4 mellan klockan 16.00 och 00.30 på fredag den 30/10 och lördag den 31/10. Linje 4 är en av de större linjerna i Lund med över 200.000 resor i månaden.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)