Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Innovationssatsning från Nobina

NobinaloggaBussoperatören Nobina engagerar sig i ett nytt utvecklings- och innovationsprogram som har startats på initiativ av regeringen och finansieras av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Programmet har döpts till Drive Sweden och är ett strategiskt innovationsprogram med sikte på framtidens mobilitetslösningar.

Drives Swedens vision är att driva utvecklingen mot ett automatiserat transportsystem, baserat på bland annat digitalisering med målet att skapa ett hållbart samhälle och stärka svenskt näringsliv internationellt.

Nobina deltar inledningsvis i två delar av programmet; Mobilitetstjänster (Mobility as a Service – MaaS) och Kollektiva transporter.

– Vi ser fram emot att delta i det här viktiga utvecklingsarbetet tillsammans med Drive Sweden och i partnerskap med andra. Målet för Nobina är att bidra till en ökad rörlighet och en förbättrad reseupplevelse, till gagn för såväl den som reser som den som inte reser med kollektivtrafik samt våra uppdragsgivare och samhället i stort, säger Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

– Vi välkomnar Nobina som första operatör som blir partner i Drive Sweden. Innovationssamarbete är grunden för att utveckla transportsystem för framtidens städer. Genom att kombinera det som sker inom informations- och kommunikationsteknik, policy, stadsplanering och självkörande fordon kan Sverige bli ledande inom utveckling av automatiserade transportsystem för framtidens mobilitet, säger Jan Hellåker, programansvarig Drive Sweden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)