Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussfnurra på Gotland

Vill inte spela andrafiol. Foto: Ulo Maasing.

Vill inte spela andrafiol. Foto: Ulo Maasing.

Stämningen mellan samverkansbolaget Gotlandsbuss och Bergkvarabuss på Gotland har svalnat rejält, rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland. Gotlandsbuss vill inte längre vara underleverantör åt Bergkvarabuss. Bergkvarabuss har avtal med Migrationsverket om flyktingtransporter och med Försvarsmakten med busstransporter. Förutom att köra med egna bussar har man anlitat Gotlandsbuss som underleverantör, men nu har samverkansbolaget sagt nej till uppdrag åt Bergkvarabuss.

Enligt avtalen med staten ska Bergkvarabuss bland annat sköta flyktingtransporter och körningar åt försvaret på Gotland. Dessutom har företaget kontrakt med kryssningsrederier.

Företaget är inte stort på Gotland och kör endast några skolbusslinjer. För att klara uppdragen har man lejt in Gotlandsbuss som dock nu i ett email har meddelat att man ”inte vill spela andrafiolen vid transporter åt Migrationsverket och liknande kunder”.

Bergkvarabuss överväger nu att sätta in fler egna bussar på Gotland.

Samtidigt är KG:s bussar på Gotland, som inte är med i Gotlandsbuss, på väg att avvecklas.

Ägaren Karl Gösta Olsson uppger för P4 Gotland att ett av de avgörande skälen till detta är att hans företag har tappat sin skoltrafik till Gotlandsbuss. Innan dess hade man tappat ett uppdrag som underleverantör till Swebus. Nu har företaget två bussar kvar och står inför nerläggning.

– Jag orkar inte längre, säger Karl Gösta Olsson till P4 Gotland.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)