Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Helsingborgsbussar laddar

Nu kan resenärern ladda sin mobil eller läsplatta på alla stadsbussar i Helsingborg. Foto: Skånetrafiken.

Nu kan resenärern ladda sin mobil eller läsplatta på alla stadsbussar i Helsingborg. Foto: Skånetrafiken.

Nu kan resenärer ladda sin mobil ombord på alla stadsbussar i Helsingborg. Samtliga gröna stadsbussar i staden har nämligen fått USB-uttag för laddning av mobiler, ett uttag vid varje sätesrad.

Sedan tidigare finns det beslut på att alla nya SkåneExpressen – bussar som kör långa resor på sträckor som inte har tågtrafik – ska utrustas med eluttag. På de längre sträckorna är det vanligt att man tar upp datorn för att börja jobbdagen på bussen eller jobba färdigt, och därför blir det vanliga eluttag på de fordonen. SkåneExpressen 3 och 4 Österlen-Kristianstad och SkåneExpressen 10 mellan Örkelljunga och Helsingborg har redan eluttag och nästa år blir det nya fordon – dubbeldäckare – på SkåneExpressen 1 Kristianstad-Malmö och 2 Hörby-Lund.

Eluttag finns redan på både Öresundståg och Pågatåg.

På stadsbussar, där resorna är kortare, är det i stället USB som installeras. Efter Helsingborg står Kristianstad på tur.

– Att kunna ladda upp mobilen när man ändå befinner sig på samma ställe en stund – på bussen under resan – är något som våra kunder frågat efter länge. Dessutom är det viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder fler tjänster och visa att det finns fler fördelar med att åka kollektivt, än att bara ta sig från A till B, säger Jan-Åke Bergmark, affärsområdeschef på Skånetraf

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)