Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Labero nyöppnar Vasateatern i Stockholm

Joe Labero blir först på scen när Vasateatern i Stockholm åter öppnas.

Joe Labero blir först på scen när Vasateatern i Stockholm åter öppnas.

Vasateatern i Stockholm kommer säkert att bli ett stort bussresemål till hösten. Hösten 2016 återuppstår nämligen Vasateatern som kultur- och eventscen integrerad med hotellet Scandic Grand Central och nu är det klart att Joe Labero lägger världspremiären på sin nya föreställning A Magic World på den anrika teatern. Showen blir en hyllning till 1800-talet och dess myter och har premiär den 13:e oktober, 2016.

Vasateatern har varit stängd i sju år och nästan lika länge har Joe Labero hållit sig borta från de nordiska magi-scenerna. Nästa år kommer båda tillbaka med besked när Labero gör sin allra första föreställning på en teaterscen i Sverige på just Vasateatern.

­­– Vi är fantastiskt glada över att en världsartist som Joe Labero gästar Vasateatern nu när han väljer att komma hem igen efter flera år utomlands. Att sätta upp en magishow på teatern kommer att visa vilka möjligheter scenen erbjuder gästande artister säger Mikael Jernberg som tillsammans med My Blomgren ansvarar för scenproduktionerna på Vasateatern.

Den kommande föreställningen utspelar sig omkring 80 år före magikerns egen födelse. Inspiration till föreställningen har han hämtat från miljöer och mystiken i Edward Nortons film  ”The Illusionist”, som utspelar sig i Wien kring 1890. Labero knyter ihop de ungersk-österrikiska miljöerna med stockholmska motsvarigheter och väver även in teaterhistoriken på Vasateatern, vilken i sig invigdes 1886.

– Det blir naturligtvis specialskriven musik, men jag kommer även använda mig av musik som Offenbachs, som spelades under de första åren i Vasans historia. Ouvertyren till Orpheus i Underjorden är ju som klippt och skuren för en pampig magifinal, säger Joe Labero.

Biljetterna släpps 19 december via Ticnet.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)