Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljardsatsning från Svenska Mässan

Svenska Mässan i Göteborg satsar på en kraftig utbyggnad. Bild: Svenska Mässan.

Svenska Mässan i Göteborg satsar på en kraftig utbyggnad. Bild: Svenska Mässan.

Svenska Mässan i Göteborg planerar satsningar för tre minst miljarder under de närmaste tio åren. Investeringsplanen fram till år 2025 omfattar två nya torn samt utbyggda entréer. Satsningen är sedan planerad att fortsätta fram till år 2030.

– Vi vill ta nästa steg och växla upp vår attraktionskraft för att vidareutveckla Svenska Mässan och attrahera fler besökare till såväl oss som Göteborg, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan.

– Vår vision är att skapa Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.

Svenska Mässan har ett cityläge som särskiljer sig i den europeiska konkurrensen. I december 2014 invigdes Svenska Mässans genom tiderna största investering. Hela 1,2 miljarder kronor investerades i mötesplatsen under perioden 2011-2014, bland annat i ett tredje hotelltorn med 450 nya rum.

Under 2015 har omsättningen ökat med en kvarts miljard och besökarantalet med drygt 20 procent.

De utbyggnader som Svenska Mässan planerar för under 2016-2030 är följande:

A. En utbyggnad av entrén mot Liseberg (entré 2) och påbyggnad av Arkaden vid Mölndalsån, å-stråket, gör att det öppnas upp nya ytor för möten, utställningar och exempelvis idrottsaktiviteter.

B. Ett hus mot å-stråket med såväl bostadsfaciliteter som arbetsplatser och publika lokaler. Det kan bli ett torn på cirka 110 meter och 35 våningar.

C. En utbyggnad av entré 5 och ett högre hus mot Korsvägen. Huset är tänkt att vara cirka 18 våningar högt och huvudsakligen inrymma en utvidgad entréfunktion, hotellrum och kontor.

D. En kraftig uppgradering av mässhallarna samt utbyggnad i ett tredje plan, där även showteatern, the Theatre, kan få en permanent placering.

– Vårt uppdrag är att främja näringslivet, säger Carin Kindbom. Vi tror på vår vision och vill accelerera vår utveckling för att kunna möta den allt hårdare globala konkurrensen. För varje krona som spenderas hos Svenska Mässan och Gothia Towers, spenderas ytterligare cirka 2,50 i staden Göteborg. Det är vårt sätt att bidra till stadens besöksnäring och intäkter.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)