Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina Södertälje nominerat till demokratipris

Nobina i Södertälje har nominerats till ett demokratipris för sitt sätt att arbeta med stenkastning och hot mot bussförarna. Foto: Nobina.

Nobina i Södertälje har nominerats till ett demokratipris för sitt sätt att arbeta med stenkastning och hot mot bussförarna. Foto: Nobina.

Bussoperatören Nobina i Södertälje har nominerats till ett demokratipris för sitt arbete med att möta problem med stenkastning, hot och otrygghet för bussförarna. Företaget startade för tre år sedan ett målmedvetet arbete för att tackla problemen och incidenterna har sedan dess minskat radikalt.

Det är 512-rörelsens pris för demokrati och mänskliga rättigheter som Nobina Södertälje har nominerats till.

Motiveringen till nomineringen lyder: ”Nobina Södertälje nomineras för det ansvarsfulla sätt som de bemötte problematiken med stenkastning, hot och den otrygga situation som det innebar för busschaufförerna. Det visar på att företaget vill ta ansvar för att bussen ska vara en mötesplats för alla medborgare från hela samhället”.

– Vi är stolta över erkännande av vårt arbete, säger den tillförordnade  trafikchefen Eric Steijer.

– Vi vill bidra till ökad rörlighet i vår stad Det ska vara tryggt att åka buss i Södertälje och våra förare ska ha en god arbetsmiljö. Det var vår utgångspunkt när vi för tre år sedan startade ett målmedvetet arbete att tillsammans med kommunen, polisen, föreningslivet samt SL lösa gemensamma utmaningar.

Nobina Södertälje har en kontinuerlig dialog med fritidsgårdarna i Södertälje där bussförare beskriver vilka konsekvenserna skadegörelsen blir för Södertäljeborna och för förarna. Nobina Södertälje har också skjutsat högstadieklasser till och från utflykter och samtidigt tagit tillfället i akt att beskriva vardagen i kollektivtrafiken. Och arbetet har gett resultat då antalet incidenter radikalt minskat.

– Om man skulle se Nobina som en person så vill vi gärna ses som en god samhällsmedborgare, en person som står upp för våra värderingar och för ett fungerande demokratiskt samhälle. Det är faktiskt inte svårare än så, säger Eric Steijer.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)