Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga tar bussen i Lund

Idag satte bussresandet i Lund nytt rekord. Tio miljoner resor har gjorts med stadsbussarna under 2015. Samira Corbo blev den tionde miljonte resenären. På plats för att uppvakta fanns från vänster Henrik Petersén, Skånetrafikens trafikutvecklare för Lund, Gustav Jansson, affärschef på Nettbuss Stadsbussarna AB, Samira Corbo och Fredrik Schell, senior trafikutvecklare på Skånetrafiken. Foto: Skånetrafiken.

Idag satte bussresandet i Lund nytt rekord. Tio miljoner resor har gjorts med stadsbussarna under 2015. Samira Corbo blev den tionde miljonte resenären. På plats för att uppvakta fanns från vänster Henrik Petersén, Skånetrafikens trafikutvecklare för Lund, Gustav Jansson, affärschef på Nettbuss Stadsbussarna AB, Samira Corbo och Fredrik Schell, senior trafikutvecklare på Skånetrafiken. Foto: Skånetrafiken.

Bussresandet i Lund slår i år alla rekord. På onsdagsförmiddagen kunde stadsbussarna i lärdomsstaden räkna in sin tio miljonte resenär i år. Förra året hade stadsbussarna 9,3 miljoner resande. Ökningen hittills i år är tretton procent.

Det var vid tidtabellsskiftet i mitten av augusti 2014 som flera linjer i Lunds stadsbusstrafik fick tätare avgångar. Satsningen gav direkt resultat.

– Det är fantastiskt roligt att se att effekterna av satsningen håller i sig. Vi satte ett högt mål med 9% ökning i år, men det överträffas. Just nu är ökningen 13% och det känns otroligt att få fira 10 miljoner resor med stadsbussarna i Lund under 2015, säger Fredrik Schell, senior trafikutvecklare på Skånetrafiken, som arbetat med att utveckla trafiken.

Samira Corbo var den resenär som sprängde 10 miljonersvallen strax efter 11 på onsdagsförmiddagen när hon steg på buss 4 mot Gunnesbo på Botulfsplatsen. Skånetrafikens trafikutvecklare Fredrik Schell och Henrik Petersén fanns på plats för att uppvakta tillsammans med Gustav Jansson, affärschef på Nettbuss Stadsbussarna AB som kör stadstrafiken i Lund på uppdrag av Skånetrafiken.

– Det känns helt underbart, säger en glad Samira Corbo när hon fick blommor och ett laddat Jojojkort. Jag är överraskad, men så roligt! Jag studerar i Göteborg, men är ofta i Lund och hälsar på min pojkvän och då åker jag stadsbuss.

Det var inte bara Samira Corbo som fick ta emot gåvor, alla som åkte den aktuella bussen fick ta emot en gåva av Skånetrafiken. Extra glad var även Ali Mayani som körde bussen med den tionde miljonte resenären. På Nettbuss i Lund firar alla bussförare och andra med specialbeställda tårtor i dag.

– Vi gläds över framgångarna, i fjol nådde vi 9.3 miljoner resande så det känns fantastiskt att få fira 10 miljoner. När vi tog över stadstrafiken låg det på 8.5 miljoner resor per år. Ökningen visar att resenärerna hittar oss och att vi är på rätt väg, säger Gustav Jansson, på Nettbuss Stadsbussarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)