Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabbare bussar i Uppsala

Busstrafiken i Uppsala ska snabbas upp. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken i Uppsala ska snabbas upp. Foto: Ulo Maasing.

Bussarna i Uppsala ska bli snabbare. Kommunens gatu- och samhällsmiljönämnd väntas under onsdagen anta en handlingsplan vars syfte är att förbättra framkomligheten i nytt linjenät för Uppsala stad. Målet är att kollektivtrafiken ska bli mer punktlig och därmed attraktivare.

Handlingsplanen innehåller 83 åtgärder med en kostnad på 23,1 miljoner kronor. Planen ska också fungera som underlag till ansökan för stadsmiljöavtal som möjliggör medfinansiering av statliga medel med upp till 50 procent.

Kommunen vill genomföra åtgärder i gatumiljön som ökar kollektivtrafikens framkomlighet och punktlighet.

Bakgrund till beslutet är att Upplands Lokaltrafik, UL, som Uppsala kommun samarbetar med när det gäller kollektivtrafiken, hösten 2017 inför ett nytt linjenät. Basen i linjenätet är de stomlinjer som går längs med de stadsstråk som är utpekade i samrådshandlingen för Uppsala kommuns översiktsplan.

Bland de viktigaste av de 83 åtgärder som ska vidtas, finns kollektivtrafikkörfält på Luthagsesplanaden, Vaksalagatan och Dag Hammarskjölds väg och åtgärder som ska öka framkomligheten i Bäverns gränd.

Arbetena är planerade att inledas nästa år och vara avslutade år 2018.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Hej

    Blir det fler som kommer att åka buss med detta förslag?? Knappast. Dessutom är det inte billigt att
    åka buss.Med färre busslinjer och hållplatser blir det bekvämare att åka bil i.s.f buss, speciellt under kvällar , nätter och dåligt väder Erat förslag kommer att gynna bilåkandet.

    Susanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)