Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt uppåt för Tyskland

Riksdagshuset i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Riksdagshuset i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Turismen från utlandet till Tyskland ökar starkt. Landet är även den största utlandsdestinationen för svenska bussresearrangörer. Under årets första nio månader kunde tysk besöksnäring räkna in  62 miljoner internationella övernattningar i logianläggningar med tio bäddar eller fler. Det är 5,3 procent mer än under samma period föregående år.

Enbart under semestermånaderna juni, juli, augusti och september noteras 35 miljoner utländska övernattningar vilket motsvarar ett plus på 6,7 procent i jämförelse med siffrorna från motsvarande period 2014.

– Enligt FN-organet UNWTO:s prognos (United Nations World Tourism Organization) om utvecklingen av resandet i Europa och globalt skulle Tysklands incoming öka med 3 – 4 procent. Redan under årets första månad noterar vi en högre tillväxttakt än prognosen och denna håller i sig under hela perioden, säger Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)