Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Värmlandstrafik DO-anmäls för toabrist

I helgen sattes massor av nya, toalettlösa bussar in i Värmand. "Kollektivtrafiken bedriver inte någon sjukvård", säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull. Foto: Värmlandstrafik.

I helgen sattes massor av nya, toalettlösa bussar in i Värmand. ”Kollektivtrafiken bedriver inte någon sjukvård”, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull. Foto: Värmlandstrafik.

Samtidigt som Värmlandstrafiks och Nobinas nya bussar började rulla på de värmländska vägarna har Värmlandstrafik anmälts till DO, Diskrimineringsombudsmannen. Bakgrunden är att de nya bussarna i Värmland saknar toalett, något som har väckt starka reaktioner från flera handikapporganisationer i Värmland.

Nu har frånvaron av toa anmälts till DO av ordföranden i Ilco, Tarm- uro- och stomiförbundet, Värmland, Anna-Karin Kihlström.

– Det är inget jag gör med glatt hjärta, men det känns inte som att jag har något annat att ta till, säger hon till Värmlands Folkblad.

För Anna-Karin Kihlström är tillgång till toalett viktig eftersom hon har stomipåse. Hon kan inte själv påverka när tarmen tömmer sig i påsen.

– Vill det sig illa så står jag där med en sprängfylld påse som jag bara måste gå och tömma. Finns det inte toalett så blir det besvärligt, säger hon till tidningen.

Nu tvingas hon välja bort bussen till förmån för bilen, trots att hon hellre åker buss.

Värmlandstrafiks vd Lars Bull säger till Värmlands Folkblad att anmälaren ”är snett ute”.

– Kollektivtrafiken bedriver inte någon sjukvård. Vi har aldrig sagt att vi ska lösa problem för mag- och tarmsjuka. Vi har sagt att vi ska klara syn- hörsel och rörelsehindrade och det gör vi bättre än någon annan i Sverige, säger Bull och tillbakavisar alla tankar på att återinföra busstoaletterna.

Taggat som: , , ,

2 kommentarer »

  1. Värmlandstrafiks vd Lars Bull kan börja äta vätskedrivande tabletter så får vi se hur det går. Men frågan är vem som i slutändan betalar hans lön.

  2. ja lars bull kan verkligen vända orden…vi har sagt att vi ska vara klara syn hörsel och rörlse…och det gör vi bättre än nån annan i Sverige…
    100% Bullshit….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)