Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ansiktslyft Silja Europa gör comeback

Silja Europa kommer tillbaka till linjen Tallinn – Helsingfors. Foto: Tallart/Wikimedia Commons.

Silja Europa kommer tillbaka till linjen Tallinn – Helsingfors. Foto: Tallart/Wikimedia Commons.

Silja Europa, som är en av världens största passagerarfärjor, återvänder i mars på linjen Tallinn – Helsingfors. Höghastighetsfartygen Superstar och Star liksom kryssningsfartyget Baltic Queen kommer även i fortsättningen att trafikera rutten, även om Superstar och Baltic Queen kommer att vara dockade för underhåll under delar av våren.

Större delen av passagerarutrymmena på Silja Europa, såsom hytter, restauranger, butiker och showbaren kommer att renoveras. Exakta tidtabeller och mer detaljerad information kommer inom kort uppger AS Tallink Grupp.

Silja Europa kommer, från och med mars 2016, trafikera två avgångar per dag på rutten Tallinn- Helsingfors. Fartyget kommer även att ersätta andra fartyg, såsom höghastighetsfartyget Superstar och kryssningsfartyget Baltic Queen, under deras inplanerade dockningsperioder i mars och april.

Silja Europa byggdes år 1993 i Tyskland. Den senaste tiden har fartyget varit utchartrat till Australien.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)