Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tysk heldag om tillgänglig turism

Turism som är tillgänglig för alla ägnas en heldag på ITB-mässan i Berlin i mars. Foto: Ulo Maasing.

Turism som är tillgänglig för alla ägnas en heldag på ITB-mässan i Berlin i mars. Foto: Ulo Maasing.

Det tyska turistrådet DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) arrangerar en heldag om barriärfri turism i samband med ITB-mässan i Berlin, alltså turism och resande som är tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Arrangemanget bör vara av stort intresse för bussresearrangörer som ju har en relativt hög medelålder på sina kunder. Den särskilda temadagen äger rum den 11 mars. Det är femte gången som DZT tillsammans med tyska Turism för Alla arrangerar dagen.

– Vårt mål är att Tyskland ska vara synonymt med barriärfritt resande och under temadagen kommer vi att diskutera vad vi hittills har uppnått, inom vilka områden vi gör framsteg men även vilka hinder vi har kvar att övervinna, säger Iris Gleicke som är den tyska regeringens turistombud och statessekreterar på departementet för ekono.mi och energi.

– Idag har omkring 140 miljoner människor i EU funktionshinder som gör att de har behov av tillgängligt resande och gruppen kommer bara att bli större i framtid

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)