Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: BRT rensar luften

Allt fler städer över hela världen satsar på BRT, Bus Rapid Transit, för att skapa snabb och kapacitetsstark kollektivtrafik. Indonesiens huvudstad Jakarta är en av dessa städer. Med tio miljoner invånare lider staden av väldiga trafikproblem med biltrafik som ofta står helt stilla på grund av trängseln.

Jakarta har därför sedan 2004 steg för steg byggt ut sitt BRT-system som nu omfattar tolv stråk, korridorer, och har ungefär 350 000 resenärer om dagen. I fjol inledde Scania leveranserna av över 100 nya, 18-meters ledbussar till systemets stråk 1. En av de överraskande effekterna av satsningen har varit att många resenärer väntar på att få åka med en av de nya bussarna i stället för att ta den första buss som kommer.

Buss-TV presenterar här en ny film om satsningen. Filmen är på engelska och producerad av Scania:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ONPn52SMFq0]

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)