Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlängt för Arriva i Halmstad

Arriva får förlängt i Halland. Foto: Arriva.

Arriva får förlängt i Halland. Foto: Arriva.

Hallandstrafiken har förlängt Arrivas avtal för stadstrafiken i Halmstad och regiontrafiken i södra Halland med ytterligare två år, fram till år 2020. Det innebär att delar av bussflottan kommer att uppgraderas och samtliga bussar kommer att köras på biogas.

Uppgraderingen av bussarna innebär bland annat att fler så kallade komfortbussar sätts in i regional trafik. Bussarna, som är bekvämare, är bland annat utrustade med wifi, toalett och möjlighet att ladda telefonen ombord.

Arrivas befintliga trafikavtal med Hallandstrafiken går ut i juni 2018. Det förlängda avtalet gäller till tidtabellsskiftet i juni 2020.

– Vi har ett gott samarbete med Hallandstrafiken och vi är mycket glada över det förtroende de visar oss genom att förlänga vårt avtal, säger Johan Åhlander, vd på Arriva.

– Vi är också glada över att kunna uppgradera bussflottan på ett sätt som kommer att gynna både miljön och resenärerna i Halmstad.

Taggat som: , ,

3 kommentarer »

  1. Kan bara beklaga för Halmstadsborna.

  2. det fins bara en komfort bus idag (det blir 2-3 stycken till och det är allt) och toaletten är avstängd De vill inte städa extra på toan oxå och problematisk att tömma den dagligen. Men det ser bra ut på papret.

  3. angående förlängda avtalet… om någon som jobbar hos hallandstrafiken på en hi-pos, och hennes son anstäld hos halmstad arriva som enhetschef eller arriva låter sälja biljetter på bussarna helt grattis av förarna istället kräva hallandstrafiken på biljettautomater som det skulle vara normalt som i övriga sverige men nej inte här eftersom millioner att spara tack för arriva och stackars tvingade förarna så konstig att de har inte fått 40 år till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)