Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nästan oförändrat över Öresund

Danska Gråhundbus har halverat sin trafik över Öresund, men det beror inte på ID-kontrollerna. Foto: Ulo Maasing.

Danska Gråhundbus har halverat sin trafik över Öresund, men det beror inte på ID-kontrollerna. Foto: Ulo Maasing.

Det har hittills inte blivit någon dramatisk nergång i trafiken över Öresund till följd av ID-kontrollerna, rapporterar nyhetsbyrån Rapidus. Visserligen har ett bussbolag minskat sina avgångar till hälften, men det beror inte på kontrollerna.

Det är det danska bussföretaget Gråhundbus som har halverat sina avgångar mellan Danmark och Sverige.

– Jag har gått back en miljon danska kronor på bussarna över Öresund under 2015. Jag halverar därför från två till en bussar om dygnet i fast trafik mellan Köpenhamn och Malmö, säger Gråhundbus´ vd Jørgen Andersen till Rapidus.

På färjorna mellan Helsingör och Helsingborg ligger antalet passagerare i nivå med januari förra året och för Skånetrafikens del handlar det enligt Rapidus bara om en liten nergång i försäljningen av Jojokorten för resor över Öresund. För perioden från 4 januari, då ID-kontrollerna infördes, till den 24 januari är nergången 1,5 procent vilket motsvarar 75 färre sålda månadskort, uppger Rapidus som citeras av Nytt från Öresund.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)