Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare polisanmäld för sabb av kortläsare

En bussförare som kör stadsbuss i Växjö har polisanmälts, misstänkt för att gång på gång ha saboterat kortläsare i bussarna. Arkivbild: Länstrafiken Kronoberg.

En bussförare som kör stadsbuss i Växjö har polisanmälts, misstänkt för att gång på gång ha saboterat kortläsare i bussarna. Arkivbild: Länstrafiken Kronoberg.

En bussförare som kör stadsbuss i Växjö har polisanmälts av Länstrafiken Kronoberg. Anledningen är att han misstänks att upprepade gånger ha saboterat kortläsare i bussarna i flera år. Sabotaget ska ha pågått sedan 2013. I bussarna finns två kortläsare och föraren misstänks nu att vid ett stort antal tillfällen ha kopplat ur den ena.

– Det har skett vid en förfärlig massa tillfällen, säger Thomas Nilsson, trafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg, till Smålandsposten.

– Vad motivet är vet jag inte, men det handlar om sabotage.

Nilsson säger att han senast innan jul har påtalat problemet för Bergkvarabuss, den operatör som kör stadsbussarna i Växjö, men att inget har hänt. Sabotagen har fortsatt och därför säger sig Nilsson inte ha sett någon annan utväg än att polisanmäla.

– Det är ett sabotage mot vår verksamhet och en försämring för våra resenärer. Och det är skattepengar som används för att ständigt åtgärda det här, säger Thomas Nilsson till tidningen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)