Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Cityterminalen skiftar vd

Micael Svensson har utsetts till ny vd för Cityterminalen i Stockholm. Foto: Jernhusen.

Micael Svensson har utsetts till ny vd för Cityterminalen i Stockholm. Foto: Jernhusen.

Cityterminalen i Stockholm, Sveriges största bussterminal, får ny vd. Efter åtta år som vd lämnar Claes Ericsson sin post på Stockholms Terminal AB, som ansvarar för bussterminalverksamheten på Cityterminalen, för att gå i pension. Styrelsen har utsett Micael Svensson till verkställande direktör från den första mars. Han är idag affärsområdeschef för Godsterminaler på Jernhusen AB, en tjänst som han kommer att dela med sitt nya uppdrag för Stockholms Terminal AB.

Stockholms Terminal AB ägs av Stockholms Stad och Jernhusen AB. Bussterminalen vid Stockholms Centralstation utgör en viktig trafikknutpunkt i innerstaden och bidrar genom sin närhet till andra trafikslag vid Stockholms Centralstation till ett attraktivt utbud för pendlare och turister.

– Jag har sedan min tidigare anställning hos SJ erfarenhet av att arbeta med persontransporter och ser fram emot att kunna utveckla terminalen för att underlätta ökat resande med buss, säger Micael Svensson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)