Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik överklagar kamerastopp

KameraDalatrafik fortsätter att kämpa för att få använda kameraövervakning i kollektivtrafikens bussar i Dalarna. Nyligen sa Länsstyrelsen nej till Dalatrafiks ansökan om kameraövervakning eftersom man menade att Dalatrafik inte hade redovisat någon utredning, polisanmälningar, väktarrapporter eller liknande som visade behovet av kameraövervakning. Därför ansåg Länsstyrelsen att integriteten för resenärerna var viktigare än övervakningen.

Men sedan Dalatrafik lämnade in sin ansökan har en rad händelser inträffat som gör att man anser det viktigt med kameraövervakning. Flera fall av bråk har inträffat och på en av linjerna i Borlänge har man satt in väktare.

Några stora investeringar krävs inte för att få igång kameraövervakningen. Keolis, som kör tätortstrafiken i Borlänge och Falun, har nämligen sedan tidigare installerat kameror i många av bussarna. Men de är inte aktiverade.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Fast de gamla skrothögarna där kameror redan finns ska väl snart bytas ut ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)