Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt resultat för Volvo Bussar

Volvo Bussar förbättrade sitt resultat kraftigt under 2015. Foto: Volvo.

Volvo Bussar förbättrade sitt resultat kraftigt under 2015. Foto: Volvo.

Volvo Bussar ökade leveranserna med nio procent och avslutade 2015 med ett starkt förbättrat rörelseresultat för det fjärde på 331 miljoner kronor,  jämfört med ett minus på 58 miljoner år 2014. Det framgår av Volvokoncernens rapport frö 2015 som presenterades på fredagsförmiddagen. För helåret 2015 blev rörelseresultatet 882 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 98 miljoner år 2014.

Omsättningen för Volvo Bussar ökade från 18,5 miljarder 2014 till 23,6 miljarder kronor förra året.

Rörelsemarginalen för Volvos bussverksamhet har förbättrats starkt under det gångna året, för helåret från 0,5 till 3,7 procent och under fjärde kvartalet från –1,0 till 4,5 procent vilket dock endast är hälften av den rörelsemarginal som lastbilsverksamheten visar.

I sin helårsrapport konstaterar Volvo att den europeiska bussmarknaden återhämtade sig något under 2015. I Nordamerika är utvecklingen positiv, men den brasilianska marknaden har varit tuff på grund av den ekonomiska krisen i landet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)