Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hallandstrafiken värvar chef från Västtrafik

Andreas Almquist har utsetts till ny vd för Hallandstrfiken AB.

Andreas Almquist har utsetts till ny vd för Hallandstrfiken AB.

Hallandstrafiken, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Halland, får ny vd. Hallandstrafikens styrelse har utsett Andreas Almquist till vd. Han tar över efter nuvarande vd:n Bruno Andersson som går i pension.

Andreas Almquist har sedan 2001 varit anställd på Västtrafik, där han innehaft olika roller i organisationen. Sedan 2012 har Andreas varit utvecklingschef med ansvar för utvecklingsenheten på Västtrafik i Göteborg.

Hallandstrafikens nye vd är civilekonom, född 1975 och bosatt i Lerum. Han tillträder tjänsten den 30 maj.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Andreas Almquist till posten som VD för Hallandstrafiken AB. Hallandstrafiken befinner sig i ett intensivt och expansivt skede. Andreas har lång erfarenhet från branschen vilket gör honom väl lämpad att leda bolaget, säger Gösta Bergenheim, styrelseordförande för Hallandstrafiken AB.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)