Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik: Var tredje blir lyckligare av att resa tillsammans

På väg att inleda en lyckoupplevelse? Foto: Ulo Maasing.

På väg att inleda en lyckoupplevelse? Foto: Ulo Maasing.

Att åka kollektivt gör att man blir en lyckligare människa. Det hävdas i en undersökning som Västtrafik har låtit genomföra bland personer som reser med Västtrafiks företagskort. Nästan var tredje tillfrågad säger sig ha blivit lyckligare till följd av sina ändrade resvanor.

Det är undersökningsföretaget Intermetra som på Västtrafiks uppdrag har låtit 1 784 personer som reser med Västtrafiks företagskort svara på en enkät om sina resvanor.

Enligt undersökningen uppger 29 procent av de tillfrågade att de blivit lyckligare till följd av sina ändrade resvanor. 39 procent säger att de känner sig mindre stressade av att resa kollektivt och 26 procent upplever att deras hälsa blivit bättre sedan de börjat resa mer kollektivt.

Andelen som bilpendlar har minskat från 25 till 11 procent sedan de börjat använda Västtrafikkortet. Samtidigt som andelen som reser kollektivt ökat från 75 till 89 procent bland de tillfrågade. Hela 53 procent uppgav att de sparade tid på att åka kollektivt jämfört med att ta bilen.

– Att kollektivtrafik är bra för miljön och samhället i stort känner de flesta till, men att det även har en tydlig koppling till ökat välbefinnande och lycka kom som en positiv överraskning för mig, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)