Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar engagerar i Uppsala

Nästa år ska Uppsala få ett nytt linjenät för stadsbussarna. Frågan har engagerat Uppsalaborna starkt. Foto: Ulo Maasing.

Nästa år ska Uppsala få ett nytt linjenät för stadsbussarna. Frågan har engagerat Uppsalaborna starkt. Foto: Ulo Maasing.

Uppsalaborna engagerar sig i hur stadsbusstrafiken ska fungera i framtiden. Över 2 200 synpunkter har lämnats om förslaget till nytt linjenät för stadsbusstrafiken i Uppsala och ca 2 500 personer besökte de samråd som nyligen genomfördes. Det konstaterar UL sedan remisstiden nu gått ut. Nu ska UL (Upplands Lokaltrafik) gå igenom allt material som har kommit in.

– Det känns fantastiskt att få respons från så många människor som berörs av förslaget. Det ger oss ett ännu bättre underlag att arbeta vidare med och vi är naturligtvis väldigt glada och tacksamma för det breda engagemang som Uppsalaborna visat, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

UL har påbörjat arbetet med att gå igenom alla synpunkter och förslag till förändringar som kommit in till förvaltningen. Innan det slutgiltiga förslaget för nya linjenätet lämnas över till kollektivtrafiknämnden i landstinget för beslut, kommer UL att undersöka vilka justeringar som är möjliga att göra i det förslag som presenterats.

– Vi kommer inte att kunna genomföra alla förändringar som föreslagits, men det har kommit in synpunkter och förslag som känns extra intressanta. Dessa kommer vi att arbeta vidare med för att se om det går att hitta genomförbara lösningar, säger Stefan Bojander, UL:s projektledare.

De stadsdelar det kommit in flest synpunkter kring är Nåntuna, Flogsta, Gamla Upsala, Sunnersta och Stenhagen.

Beslutet om nya linjenätet som införs 2017 kommer att fattas av kollektivtrafiknämnden innan midsommar. Efter det kommer UL att presentera ett förslag till hållplatser utefter linjerna och i samband med det kommer nya samråd att genomföras för att inhämta synpunkter från medborgarna. Det kommer att ske hösten 2016.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)