Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya SL-chefen på plats

Caroline Ottosson.

Caroline Ottosson.

Den nya chefen för Trafikförvaltningen i Stockholms län, det som i dagligt tal kallas SL, Caroline Ottosson har nu tillträtt sin befattning. Hon efterträder förre ordinarie SL-chefen Anders Lindström som fick sparken efter en snatteriskandal på Hongkongs flygplats.

Caroline Ottosson kommer närmast från Trafikverket där hon varit ställföreträdande generaldirektör och chef för verksamhetsområdet Trafikledning. Som chef för Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting är hon ansvarig för mer än hälften av Sveriges kollektivtrafik.

– Den övergripande utmaningen i min nya roll är att utveckla kollektivtrafiken i samma takt som Stockholm växer. Vi behöver hitta samklang mellan bostadsbyggandet och kollektivtrafiken. Vi måste samtidigt säkerställa finansieringen, behålla dagens resenärer och öka attraktionen så att fler vill resa kollektivt, säger Caroline Ottosson.

Stockholms läns landsting utsåg Caroline Ottosson till vd och förvaltningschef den 10 december.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)