Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Designtävling i städning av rabattdjungel

Reglerna för studentrabatter i svensk kollektivtrafik är en djungel. Nu ska städning ske. Foto: Volvo Bussar.

Reglerna för studentrabatter i svensk kollektivtrafik är en djungel. Nu ska städning ske. Foto: Volvo Bussar.

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik har utlyst en tävling för studenter som är inriktade på grafisk design. Tanken är att studenterna ska ta fram en gemensam symbol som placeras på Mecenats och Studentkortets plastkort och appar för att visa personal på bussar och tåg att veta vilka som har rätt till rabatt och samtidigt skapa ett enhetligt rabattsystem med enklare regler för studenter som reser inom kollektivtrafiken. Man vill också ha enhetligare regler i landet för vem som betraktas som studerande. Regelförenklingarna ingår dock inte i tävlingen.

Bakgrunden är, enligt Svensk Kollektivtrafik, att det bland organisationens medlemmar idag finns en djungel av regler och tillämpningar vilket skapar både tolkningssvårigheter och missförstånd. Man menar att genom några små regelförenklingar ökar samordningen i landet. Det gör i sin tur att hanteringen förbättras och användandet av moderna tekniska lösningar underlättas.

Hur stora studeranderabatterna ska vara lägger sig inte Svensk Kollektivtrafik i. Det hela handlar om grundregler om vem som ska betraktas som student.

Senast den 8 april ska tävlingsbidragen vara inne och i början av maj ska vinnaren presenteras. Första pris är ett årskort för kollektivtrafiken i valfri region i Sverige.

För tävlingen har man tagit fram en särskild webbplats, www.studentresesymbolen.se.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)